Het weer in Wenen
Click for Wenen, Oostenrijk Forecast
Arke.nl
Aanmelden Nieuwsbrief

home | sitemap | contact   

Oostenrijk, officieel de Republiek Oostenrijk, is een land in Centraal-Europa. Oostenrijk grenst in het westen aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Italië en Slovenië.

Nieuws (4)
FEB
 02
Gast in plaats van nummer in Oostenrijk
 Geen reacties  5.151 keer gelezen

Het Oostenrijks verkeersbureau kijkt zeer tevreden terug op het afgelopen jaar. Het aantal Nederlandse aankomsten steeg in 2009 met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aantal overnachtingen daalde licht: 1,2 procent. De Nederlandse trend is: vaker, maar iets minder lang op vakantie naar Oostenrijk.

Wat hoopvol is, is dat de boekingen voor dit wintersportseizoen blijven stijgen. December 2009 was een topmaand met een stijging van 4,7 procent in de aankomsten. Als dit zich doorzet, boekt Oostenrijk dit wintersportseizoen een record. Wat ook opvalt, is dat vakantiegangers meer zijn gaan spenderen de afgelopen jaren. Het aandeel geboekte 4- en 5-sterren accommodaties bedraagt dit winterseizoen ruim 21 procent. In de zomer gingen iets minder Nederlanders naar Oostenrijk; reden voor het Oostenrijks verkeersbureau om de marketingpijlen hier op te richten.

Meer promotie zomervakantie
Alfred Cossmann, regio manager Benelux en Frankrijk, en Thiebout van den Bergh, marketing en pr-manager van het Oostenrijks Toeristenburo: “In het winterseizoen hebben we minder concurrentie van andere bestemmingen dan in het zomerseizoen. Het is zaak om de zomer meer te promoten. Dit zal onder meer tot uiting komen in online- en printadvertenties en door het organiseren van persreizen. Nieuwe producten zullen op deze manier onder de aandacht komen. Voor reisagenten houden we op 24 maart een workshop in Amsterdam. We bieden ook ondersteuning bij het organiseren van studietrips en hebben een Nederlandstalig contactcentrum. Verder zijn we bezig met een promotie-actie; de winnaar reist met een luxe milieuvriendelijke auto naar Oostenrijk om daar vakantie te vieren.”

Avontuur beleven
De nadruk van de marketingactiviteiten zal niet liggen op het klassieke Oostenrijk van Sissi en Mozart: “De focus ligt op het avontuurlijke aspect; beleef Oostenrijk en word verrast door het onverwachte. Verblijf bijvoorbeeld met het gezin op een boerderij midden in de natuur en ervaar het plattelandsleven. Of luister naar jazz in de sneeuw. Gedoseerd zal het klassieke imago veranderen naar trendy & lifestyle. Het zijn niet de platgetreden paden die we eruit lichten, maar juist de unieke facetten. Wandelen is altijd één van onze hoofdpunten; veel Nederlanders komen naar Oostenrijk voor de uitstekende wandel- en hikemogelijkheden. Ook voor culinaire en culturele belevenissen zit je goed in Oostenrijk.”

Winter
In het winterseizoen kun je niet alleen skiën of snowboarden. “De activiteiten in de winter beperken zich niet tot deze twee bekende sporten. We willen duidelijk maken dat er nog veel meer te beleven is. Bijvoorbeeld leren lopen op sneeuwschoenen of paardrijden door de sneeuw.”

Frankrijk is in de winter de grootste concurrent. “We onderscheiden ons door de gastvrijheid. Je bent in Oostenrijk echt een gast en geen nummer. Alles moet perfect zijn. Het eten en drinken en de accommodaties zijn van hoog niveau. De prijs/kwaliteitverhouding is zeer goed. Daarnaast zijn de faciliteiten in de skigebieden uitstekend te noemen. De liften zijn zeer modern. Op dit vlak hebben we zeker een streepje voor.”

Bereikbaarheid
Oostenrijk is goed en snel te bereiken, vanuit Nederland vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen. Austrian Airlines en KLM gaan rechtstreeks van Schiphol naar Wenen. Transavia vliegt in de wintermaanden direct naar Innsbruck (vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven) en Salzburg (vanaf Rotterdam). Met de verbinding Rotterdam-Friedrichshafen (net over de grens in Duitsland) bereikt men eenvoudig wintersportgebieden in de deelstaat Vorarlberg. Vanuit Brussel gaan er tevens directe vluchten naar Salzburg en Innsbruck. Welcome Air voert in het winterseizoen op zaterdag vluchten uit vanaf de Duitse grensluchthaven Weeze naar Innsbruck. Transavia vliegt dit jaar ook in de zomer naar Innsbruck. Met de auto naar Oostenrijk rijden, is tevens prima te doen. De afstand Utrecht-Innsbruck bedraagt zo’n 950 kilometer.
Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Geen reactie gevonden.


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer